Оптимальні рішення для Вашого бізнесу

  • Пн.-Пт. 9:00-18:00
  • Cервіс 24/7
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Дезінфекція від COVID-19
Клінінг
Експрес прибирання
Щоденне прибирання
Комплексне прибирання
Генеральне прибирання приміщень (офісів, будинків, квартир, складів)
Прибирання після будівництва та ремонту
Прибирання прилеглої території
Миття вікон і вітрин, фасадів і вивісок
Хімчистка килимів та ковроліну
Хімчистка м'яких меблів
Хімчистка салонів автомобілів
Чистка сміттєпроводів
Промисловий альпінізм
Чистка банкоматів і платіжних терміналів
Очищення систем вентиляції і повітроводів від бруду
Встановлення та облаштування інспекційних люків в повітроводах
Відео-інспекція систем вентиляції зсередини
Очищення та дезінфекція вентиляції в заміському будинку/котеджі
Очищення вентиляції в адміністративних будівлях від пилу і бруду
Очищення систем вентиляції (повітропроводів, витяжок, мангалів, парасольок) від жиру в ресторанах
Очищення вентиляції від іржі та її залишків
Очищення повітропроводів після пожежі або потопу
Очищення систем вентиляції, вентиляційних каналів, повітропроводів індустріальних та промислових будівель
Очищення вентиляції (повітропроводів) в готелі
Дезінфекція систем вентиляції (повітропроводів)
Чистка каміна і димаря
Продаж витратних матеріалів та побутової хімії
Продаж і оренда брудозахисних килимків
Технічне обслуговування нерухомості
Аутстафінг
Благоустрій території
Доставка
Пест- контроль
Дезінфекція
Дезінсекція
Дератизація
Кава-леді
Мувінгові послуги
Офісний переїзд
Квартирний переїзд
Послуги вантажників
Послуги з тимчасового зберігання
Доставка негабаритного вантажу
Упаковка вантажу
Інформаційні технології та системне адміністрування
Утилізація відходів

Стандарти чистоти

«Чисте приміщення, це приміщення, де в повітрі підтримуються в певному заданому діапазоні розмір і число на кубічний метр таких частинок, як пил, мікроорганізми, аерозольні частинки і хімічні пари. При необхідності в них також можуть контролюватися і інші параметри, наприклад, вологість, тиск і температура. Такі приміщення як правило будуються і використовуються так, щоб звести до мінімуму надходження, генерацію і накопичення таких частинок усередині приміщення». Саме таке визначення чистоті дає нам Вікіпедія.

Перші вимоги, які стали пред’являтися до чистоти приміщення виникли в медицині в 1860 році. Було помічено, що, коли приміщення чисте, то значно знижувалася кількість інфекційних ускладнень після операцій. Це був прорив у медицині, але остаточно поняття чистоти приміщення сформувалося після розробки системи вентиляції приміщення. Вентиляція приміщення, а саме виведення брудного повітря і приплив чистого, остаточно закріпило стандарти чистоти.
Після медицини стандарти стали поширюватися на інші сфери діяльності. Було помічено, що в чистих і комфортних приміщеннях рівень працездатності підвищувався, знижувалася стомлюваність і захворювання персоналу. Крім чистоти в приміщенні повинно також забезпечуватися оптимальне освітлення, комфортна температура і вологість, кондиціювання, узгоджені з параметрами технологічного процесу.

З розвитком, технічного прогресу, і підвищеними вимогами до чистоти повітря, які були обумовлені точністю і чистоті в медичних установах, у виробництві мікросхем, медичних препаратах, виникла необхідність виміряти і структурувати показники чистоти. Які в підсумку вилилися в стандарти, які стали обов’язковими на даних об’єктах.

Що з себе представляють стандарти чистоти сьогодні і які вимоги до чистоти пред’являються на різних підприємствах.

У 1947 році була заснована найвідоміша недержавна організація по стандартизації ISO. У момент заснування організації в неї входило всього 25 країн. На сьогодні дана організація включає 165 країни і опублікувала 22654 міжнародних стандартів, що забезпечують сумісність виробничих процесів і технологій.

Стандарти ISO сьогодні є уніфікованим механізмом для оцінки якості виробництва і управління в світовому співтоваристві. Вони застосовуються у всіх традиційних галузях, починаючи від сільського господарства і будівництва, виробництва побутових товарів і складного медичного обладнання, до новітніх напрямків інформаційних технологій.

Необхідність розробки стандартів ISO диктує ринок. Вони сприяють прогресу бізнесу, розвитку споживчого сектора та економіки в цілому.

Проходження сертифікації ISO не є обов’язковим і проводиться виключно за бажанням власника бізнесу. Незважаючи на це, все більше підприємств в Україні впроваджують у себе стандарт ISO.

Це продиктовано різними факторами: – конкурентною перевагою;

– вимогами споживачів ринку;

-наявність сертифікату ISO є обов’язковим для участі в держзакупівлі, тендерах та ін .;

– наявність сертифіката ISO дозволяє збільшувати ціни на продукцію, що поставляється;

– іноземним партнерам набагато вигідніше працювати з підприємствами, що мають сертифікат ISO;

Саме через свою виняткову універсальність, сертифікація ISO 9001 завойовує все більше українських компаній.

Впровадження стандартів ISO принципово важливо для тих підприємств і організацій, які прагнуть:

– поліпшити якість продукції або послуг;

– підвищити їх безпеку;

– удосконалити систему менеджменту;

– підвищити ефективність виробництва;

– систематизувати управління підприємством;

– підвищити конкурентоспроможність продукції;

– спростити процес ліцензування;

– мати можливість брати участь в міжнародних проектах;

– залучити іноземних інвесторів.

В Україні вимоги до чистоти регулюється стандартом ISO 14644 «Чисті приміщення і пов’язані з ними середовища», який включає в себе:

Номер документаКоротка назва
ISO 14644-1Класифікація чистоти повітря в приміщенні
ISO 14644-2Перевірка чистих приміщень на тривалий відповідність вимогам стандарту ISO 14644-1
ISO 14644-3Метрологія та методи випробувань
ISO 14644-4Проектування, спорудження та пуск
ISO 14644-5експлуатація
ISO 14644-6Поняття і визначення

У стандарті ISO 14644 існує 9 класів чистоти повітря.

клас ISOМежі максимальних концентрацій (частки / м3 повітря) частинок розміром, рівним і великим наведеного нижче, мкмОбласть застосування
0,10,20,30,515
ISO 11020000
ISO 21002410400
ISO 31 0002371023580Тільки виробництво інтегральних мікросхем з субмікронною геометрією.
ISO 410 0002 3701 020352830Виробництво інтегральних мікросхем з відстанню між провідниками менше 2 мкм.
ISO 5100 00023 70010 2003 52083229Асептичне виробництво ін’єкційних препаратів, що вимагає відсутності мікроорганізмів і частинок. Хірургічні операції з імплантації і трансплантації органів. Ізоляція пацієнтів з імунним дефіцитом, в тому числі після пересадки кісткового мозку.
ISO 61 000 000237 000102 00035 2008 320293Виробництво оптичних елементів високого класу. Збірка мініатюрних підшипників.
ISO 7352 00083 2002 930Збірка прецизійного гідравлічного і пневматичного обладнання, клапанів з сервоприводами, високоточних годинникових механізмів, трансмісій високої якості.
ISO 83 520 000832 00029 300Оптичне виробництво, складання електронних компонентів, збірка гідравлічних і пневматичних пристроїв.
ISO 935 200 0008 320 000293 000Допоміжні приміщення, склади прецизійного обладнання, приміщення для перевдягання.

 

 

Існують окремі стандарти, що регламентують безпеку продуктів харчування.

Головні принципи безпеки продуктів харчування представлені в системі HACCP (НАССР – Hazard Analysis and Critical Control Points), що перекладається як «аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю» і є найефективнішим інструментом превентивного забезпечення безпеки харчової продукції на рівні підприємства.

HACCP – це одна з частин ISO 22000.

Вона передбачає аналіз небезпек в критичних контрольних точках. Цей процес визначає, що саме може загрожувати безпеці харчових продуктів – джерела бактерій або хімічне забруднення, наприклад. Критичні контрольні точки є точками виробництва або звернення з продуктами харчування, в яких ці небезпеки перестають бути потенційними загрозами і перетворюються в реальність. Система HACCP безпосередньо стосується цих небезпек і встановлює процедури для моніторингу мінливих критичних контрольних точок, таких як правильна температура зберігання або прийнятний рівень чистоти. HACCP також включає в себе ведення точних записів і перевірку наявності постійних процедур контролю на підприємстві.

ISO 22000 та HACCP – це стандарти безпеки продуктів харчування, може впроваджувати будь-яка компанія, що бере участь у виробництві або обробці продуктів харчування. Компанії часто впроваджують їх одночасно, і перераховують їх через кому, іноді як тотожні або дуже споріднені поняття. Відмінність полягає в тому, що HACCP – це конкретний процес для моніторингу потенційних небезпек, які можуть бути використані як самостійно, так і як частина ISO 22000, що є більш широкою системою управління безпекою харчових продуктів, заснований на принципах якості.

Принципи визначення чистоти повітря для всіх стандартів ідентичний – прийнято вважати кількість забруднюючих речовин в одному кубометрі повітря. Залежно від кількості і розміру забруднюючих частинок в повітрі приміщення прийнято розділяти за класом чистоти приміщень, такий поділ існує у всіх існуючих стандартах.

Основне завдання клінінгової компанії, яка здійснює обслуговування на підприємстві – це знати вимоги, які необхідно дотримуватися виходячи зі стандартів ISO, а також дотримуватися правил, прийнятих в рамках впровадження HACCP на підприємствах, пов’язані з харчовими технологіями.

За допомогою технік прибирання домогтися чистоти, яка буде оптимальною і комфортною. Знати і застосовувати ту хімію, яка не принесе шкоди оточуючим.

Замовте безкоштовний виїзд фахівця для оцінки обсягу і вартості робіт!

Сервісна компанія «Форлайн». Copyright © 2006-2018. Всі права захищені.

Запросити на зустріч

Запросити на тендер

Замовити наші послуги

Top