В даний час в Україні все більше керівників і власників ресторанів, кав’ярень і кафе приходять до розуміння того, що чищення систем вентиляції (повітроводів, витяжних парасольок, мангалів) штука потрібна і корисна. І не тільки тому, що ця процедура регламентується законодавчо, і пожежний інспектор може запросто виписати постанову про зупинку роботи кухні (а кожна хвилина простою – це втрата грошей!). Але також і тому, що якщо не чистити вентиляцію, то можна зіткнутися зі значними проблемами, і перш за все, з ризиком пожежі!
Проаналізувавши звернення клієнтів до компанії Форлайн із запитами щодо чищення повітропроводів, ми можемо виділити, як найбільш часті проблеми, такі:
• жир капає на стиках (в нижніх частинах і т.д.);
• вентиляція погано тягне;
• не можемо дістатися до ділянки вентиляції, вентиляційний канал замурованио в стелю (стіну, підлогу і т.д.);
• підвищились витрати електроенергії, і фільтри вимагають більш частої заміни в порівнянні з регламентом;
• було загоряння, ледве загасили;
• постійний “запах кухні” в усьому закладі;
Чи давно ви задавалися питанням якісного очищення повітроводів (мангалів, парасольок) і вентиляційного устаткування (вентиляторів) від жиру та бруду? Якщо ні, то у Вас цілком може бути така картина:
всі фотографії зроблені в ресторанах, зонах кулінарії супермаркетів, в кафе в м.Києві
Якщо Ви керівник, який думає про завтрашній день, ми рекомендуємо замовити відеоінспекцію стану вентиляційних каналів із записом результатів на диск. Ця недорога процедура дозволить Вам отримати точне розуміння того, що відбувається в системі вентиляції у Вас.
За результатами відеоінспекціі ми підготуємо для Вас пропозицію з очищення систем вентиляції. В результаті Ви отримаєте очищені від жиру вентиляційні канали:
До безумовних переваг використання комбінованого механічного методу очищення з допомогою техніки фінської компанії ЛІФА, можна віднести наступне:
Очищення систем вентиляції за допомогою щіткової машини Ліфа не вимагає навіть часткового розбирання. Обладнання, яке використовується компанією “Форлайн”, дозволяє робити чистку вентиляції по всій довжині без її розбирання. У той же час інші методи, які зрідка використовують інші компанії, мають на увазі під собою повне або часткове розбирання вентиляції. Що має спричинити за собою грамотний монтаж, з перевіркою на герметичність і вібростійкість. Що в реальності практично не робиться. Таким чином, висока ймовірність того, що наново зібрана вентиляція не буде мати достатньої герметичністі.
Чистка повітроводів від жиру за допомогою обладнання Ліфа дозволяє не зупиняти роботу ні на день! Наші сервісні співробітники підлаштовуються під Ваш графік. Наприклад, в одному з ресторанів наша бригада працювала з 12 ночі до 5 ранку, а одно в 5 починала працювати кухня. Таким чином, Ви не втрачаєте гроші через простій кухні (що відбувається при частковій або повній розбиранні вентиляції).
Якість роботи з очистки вентиляції на найвищому рівні! Чистка вентиляції комбінованим механічним методом (як, наприклад, за допомооюи обладнання Ліфа) є давно визнаним методом в Європі, як найбільш якійсний, швидкий та безпечний метод очистки повітроводів будь-якого діаметру від будь-яких забруднень.
Своєчасне проведення робіт з чищення систем вентиляції від жиру допоможе вирішити відразу ряд питань:
• Значно знизить ризик виникнення пожежі в системі вентиляції. На жаль, багато хто забуває, що саме витяжні системи кухні у закладах громадського харчування є особливо небезпечними при пожежі. За статистикою, причиною виникнення пожежі є часто своєчасно неочищені вентиляційні канали і витяжні зонти над поверхнями;
• Збільшить термін служби вентиляційного устаткування. При забрудненні повітроводів обладнання починає працювати буквально на знос. Наприклад, в вентиляторах може відбутися розбалансування лопаток внаслідок жиру. Як наслідок, вихід з ладу, і дорогий ремонт або заміна.
• Зменшить витрату електроенергії та частоту заміни фільтрів (економія грошей!)
Як часто необхідно чистити вентиляційні канали в кухні?
Спираючись на багаторічний європейський досвід, ми можемо рекомендувати таку частоту для чищення повітропроводів в кухнях ресторанів, кафе, кулінарії:
ІНТЕРВАЛ ЧИСТКИ витяжних каналів на кухнях у закладах громадського харчування.
(HVCA 1998, EVHA 2006b, Lifa Air Ltd)
Використання Часів / день Інтервал чистки
————————————————– ————————————
Інтенсивне 12-16 год / день мінімально через 3 місяці
Середнє 6 – 12 год / день мінімально через 6 місяців
Нижче середнього 2 – 6 год / день мінімально через 12 місяців
Поряд з чищенням вентиляційних каналів, важливим є також очищення витяжних зонтів та мангалів на кухні від жиру та бруду. Ми рекомендуємо це робити щомісяця, для чого укладаємо договір на обслуговування.
За розумні гроші Ви завжди впевнені в чистоті свого обладнання, і безпеці експлуатації!