Оптимальні рішення для Вашого бізнесу

  • Пн.-Пт. 9:00-18:00
  • Cервіс 24/7
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Клінінг
Експрес прибирання
Щоденне прибирання
Комплексне прибирання
Генеральне прибирання приміщень (офісів, будинків, квартир, складів)
Прибирання після будівництва та ремонту
Прибирання прилеглої території
Миття вікон і вітрин, фасадів і вивісок
Хімчистка килимів та ковроліну
Хімчистка м'яких меблів
Хімчистка салонів автомобілів
Чистка сміттєпроводів
Промисловий альпінізм
Чистка банкоматів і платіжних терміналів
Очищення систем вентиляції і повітроводів від бруду
Встановлення та облаштування інспекційних люків в повітроводах
Відео-інспекція систем вентиляції зсередини
Очищення та дезінфекція вентиляції в заміському будинку/котеджі
Очищення вентиляції в адміністративних будівлях від пилу і бруду
Очищення систем вентиляції (повітропроводів, витяжок, мангалів, парасольок) від жиру в ресторанах
Очищення вентиляції від іржі та її залишків
Очищення повітропроводів після пожежі або потопу
Очищення систем вентиляції, вентиляційних каналів, повітропроводів індустріальних та промислових будівель
Очищення вентиляції (повітропроводів) в готелі
Дезінфекція систем вентиляції (повітропроводів)
Чистка каміна і димаря
Продаж витратних матеріалів та побутової хімії
Продаж і оренда брудозахисних килимків
Технічне обслуговування нерухомості
Аутстафінг
Благоустрій території
Доставка
Пест- контроль
Дезінфекція
Дезінсекція
Дератизація
Кава-леді

Стандарти чистоти

«Чисте приміщення, це приміщення, де в повітрі підтримуються в певному заданому діапазоні розмір і число на кубічний метр таких частинок, як пил, мікроорганізми, аерозольні частинки і хімічні пари. При необхідності в них також можуть контролюватися і інші параметри, наприклад, вологість, тиск і температура. Такі приміщення як правило будуються і використовуються так, щоб звести до мінімуму надходження, генерацію і накопичення таких частинок усередині приміщення». Саме таке визначення чистоті дає нам Вікіпедія.

Перші вимоги, які стали пред’являтися до чистоти приміщення виникли в медицині в 1860 році. Було помічено, що, коли приміщення чисте, то значно знижувалася кількість інфекційних ускладнень після операцій. Це був прорив у медицині, але остаточно поняття чистоти приміщення сформувалося після розробки системи вентиляції приміщення. Вентиляція приміщення, а саме виведення брудного повітря і приплив чистого, остаточно закріпило стандарти чистоти.
Після медицини стандарти стали поширюватися на інші сфери діяльності. Було помічено, що в чистих і комфортних приміщеннях рівень працездатності підвищувався, знижувалася стомлюваність і захворювання персоналу. Крім чистоти в приміщенні повинно також забезпечуватися оптимальне освітлення, комфортна температура і вологість, кондиціювання, узгоджені з параметрами технологічного процесу.

З розвитком, технічного прогресу, і підвищеними вимогами до чистоти повітря, які були обумовлені точністю і чистоті в медичних установах, у виробництві мікросхем, медичних препаратах, виникла необхідність виміряти і структурувати показники чистоти. Які в підсумку вилилися в стандарти, які стали обов’язковими на даних об’єктах.

Що з себе представляють стандарти чистоти сьогодні і які вимоги до чистоти пред’являються на різних підприємствах.

У 1947 році була заснована найвідоміша недержавна організація по стандартизації ISO. У момент заснування організації в неї входило всього 25 країн. На сьогодні дана організація включає 165 країни і опублікувала 22654 міжнародних стандартів, що забезпечують сумісність виробничих процесів і технологій.

Стандарти ISO сьогодні є уніфікованим механізмом для оцінки якості виробництва і управління в світовому співтоваристві. Вони застосовуються у всіх традиційних галузях, починаючи від сільського господарства і будівництва, виробництва побутових товарів і складного медичного обладнання, до новітніх напрямків інформаційних технологій.

Необхідність розробки стандартів ISO диктує ринок. Вони сприяють прогресу бізнесу, розвитку споживчого сектора та економіки в цілому.

Проходження сертифікації ISO не є обов’язковим і проводиться виключно за бажанням власника бізнесу. Незважаючи на це, все більше підприємств в Україні впроваджують у себе стандарт ISO.

Це продиктовано різними факторами: – конкурентною перевагою;

– вимогами споживачів ринку;

-наявність сертифікату ISO є обов’язковим для участі в держзакупівлі, тендерах та ін .;

– наявність сертифіката ISO дозволяє збільшувати ціни на продукцію, що поставляється;

– іноземним партнерам набагато вигідніше працювати з підприємствами, що мають сертифікат ISO;

Саме через свою виняткову універсальність, сертифікація ISO 9001 завойовує все більше українських компаній.

Впровадження стандартів ISO принципово важливо для тих підприємств і організацій, які прагнуть:

– поліпшити якість продукції або послуг;

– підвищити їх безпеку;

– удосконалити систему менеджменту;

– підвищити ефективність виробництва;

– систематизувати управління підприємством;

– підвищити конкурентоспроможність продукції;

– спростити процес ліцензування;

– мати можливість брати участь в міжнародних проектах;

– залучити іноземних інвесторів.

В Україні вимоги до чистоти регулюється стандартом ISO 14644 «Чисті приміщення і пов’язані з ними середовища», який включає в себе:

Номер документаКоротка назва
ISO 14644-1Класифікація чистоти повітря в приміщенні
ISO 14644-2Перевірка чистих приміщень на тривалий відповідність вимогам стандарту ISO 14644-1
ISO 14644-3Метрологія та методи випробувань
ISO 14644-4Проектування, спорудження та пуск
ISO 14644-5експлуатація
ISO 14644-6Поняття і визначення

У стандарті ISO 14644 існує 9 класів чистоти повітря.

клас ISOМежі максимальних концентрацій (частки / м3 повітря) частинок розміром, рівним і великим наведеного нижче, мкмОбласть застосування
0,10,20,30,515
ISO 11020000
ISO 21002410400
ISO 31 0002371023580Тільки виробництво інтегральних мікросхем з субмікронною геометрією.
ISO 410 0002 3701 020352830Виробництво інтегральних мікросхем з відстанню між провідниками менше 2 мкм.
ISO 5100 00023 70010 2003 52083229Асептичне виробництво ін’єкційних препаратів, що вимагає відсутності мікроорганізмів і частинок. Хірургічні операції з імплантації і трансплантації органів. Ізоляція пацієнтів з імунним дефіцитом, в тому числі після пересадки кісткового мозку.
ISO 61 000 000237 000102 00035 2008 320293Виробництво оптичних елементів високого класу. Збірка мініатюрних підшипників.
ISO 7352 00083 2002 930Збірка прецизійного гідравлічного і пневматичного обладнання, клапанів з сервоприводами, високоточних годинникових механізмів, трансмісій високої якості.
ISO 83 520 000832 00029 300Оптичне виробництво, складання електронних компонентів, збірка гідравлічних і пневматичних пристроїв.
ISO 935 200 0008 320 000293 000Допоміжні приміщення, склади прецизійного обладнання, приміщення для перевдягання.

 

 

Існують окремі стандарти, що регламентують безпеку продуктів харчування.

Головні принципи безпеки продуктів харчування представлені в системі HACCP (НАССР – Hazard Analysis and Critical Control Points), що перекладається як «аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю» і є найефективнішим інструментом превентивного забезпечення безпеки харчової продукції на рівні підприємства.

HACCP – це одна з частин ISO 22000.

Вона передбачає аналіз небезпек в критичних контрольних точках. Цей процес визначає, що саме може загрожувати безпеці харчових продуктів – джерела бактерій або хімічне забруднення, наприклад. Критичні контрольні точки є точками виробництва або звернення з продуктами харчування, в яких ці небезпеки перестають бути потенційними загрозами і перетворюються в реальність. Система HACCP безпосередньо стосується цих небезпек і встановлює процедури для моніторингу мінливих критичних контрольних точок, таких як правильна температура зберігання або прийнятний рівень чистоти. HACCP також включає в себе ведення точних записів і перевірку наявності постійних процедур контролю на підприємстві.

ISO 22000 та HACCP – це стандарти безпеки продуктів харчування, може впроваджувати будь-яка компанія, що бере участь у виробництві або обробці продуктів харчування. Компанії часто впроваджують їх одночасно, і перераховують їх через кому, іноді як тотожні або дуже споріднені поняття. Відмінність полягає в тому, що HACCP – це конкретний процес для моніторингу потенційних небезпек, які можуть бути використані як самостійно, так і як частина ISO 22000, що є більш широкою системою управління безпекою харчових продуктів, заснований на принципах якості.

Принципи визначення чистоти повітря для всіх стандартів ідентичний – прийнято вважати кількість забруднюючих речовин в одному кубометрі повітря. Залежно від кількості і розміру забруднюючих частинок в повітрі приміщення прийнято розділяти за класом чистоти приміщень, такий поділ існує у всіх існуючих стандартах.

Основне завдання клінінгової компанії, яка здійснює обслуговування на підприємстві – це знати вимоги, які необхідно дотримуватися виходячи зі стандартів ISO, а також дотримуватися правил, прийнятих в рамках впровадження HACCP на підприємствах, пов’язані з харчовими технологіями.

За допомогою технік прибирання домогтися чистоти, яка буде оптимальною і комфортною. Знати і застосовувати ту хімію, яка не принесе шкоди оточуючим.

Замовте безкоштовний виїзд фахівця для оцінки обсягу і вартості робіт!

Сервісна компанія «Форлайн». Copyright © 2006-2018. Всі права захищені.

Запросити на зустріч

Запросити на тендер

Замовити наші послуги

Top